coaching voor volwassenen

Familie opstellingen

Tekstvak: Kennismaken met systemisch werk?
Wat kunt u verwachten? 
In een kring deelnemers kun je een vraag stellen of een thema inbrengen in de sfeer van familie of je werk. Ook persoonlijke themaís kunnen aan de orde komen. 
Bijvoorbeeld:  
ik voel me miskend door mijn moeder 
Hoe komt het toch dat ik me onzeker voel?
Mijn zoon is depressief
Ik heb al heel lang last van ÖÖ..
Ik kan niet tegen autoriteit

De begeleider kiest op grond van het thema welke familie of organisatie opgesteld gaat worden door mensen uit de groep. De werkelijke familieleden kunnen daar op afstand wel eens wat van merken. 

Representanten
De begeleider intervieuwt de persoon die een thema inbrengt en geeft aan welk deel van de familie opgesteld wordt. Aanwezigen worden gevraagd om bijvoorbeeld de vader, de moeder en de cliŽnt zelf te  representeren. Representanten worden door de cliŽnt bij de schouders gepakt en neergezet op een plek in de zaal, van waaruit er door de begeleider verder wordt gewerkt.
De cliŽnt gaat zitten, ervaart de opstelling en luistert naar wat de representanten te zeggen hebben. 
Vaak is er een treffende overeenkomst tussen wat de Ďtotaal onbekendení over de familieleden zeggen en de werkelijkheid. Het probleem wordt dan ook meestal wel duidelijk. 
Het verloop van de opstelling verschaft een heldere kijk op het probleem en de eindopstelling biedt de cliŽnt ruimte voor de oplossing van het thema. 
Heeft u interesse? Vul dan alstublieft onderstaand formulier in en er wordt contact met u opgenomen door Madelon Boersma.

Adres:

Telefoon:

E-mail: